Jdi na obsah Jdi na menu

 HERNÍ ŘÁD TURNAJE

 

Bowl City Cup je celoroční bowlingový turnaj jednotlivců, který je složen z deseti samostatných turnajů. Každý jednotlivý turnaj je rozdělen na základní a finálovou část.

Základní část turnaje začíná v 15.00 hod, kdy se všichni hráči rozlosují do skupin a rund. Po rozlosování začínají skupiny hráčů, kteří si vylosovali první hrací rundu. Na drahách hrají hráči ve skupinách ve složení dvou až čtyř osob, dle počtu zaregistrovaných hráčů. Před započetím hry na první dráze, kde hráči hrají svoji první hru, jsou 3 rozhozové frame. Po ukončení frame, se první runda hráčů střídá s druhou a ta započne svoji první hru. Takto se střídají rundy hráčů až do ukončení základní části. Tedy po odehraní čtyř her na každé dráze po jednom frame. Po ukončení základní části se seřadí hráči dle dosažených průměrů do tabulky. Šestnáct nejlepších hráčů po základní části postupuje do finálové části turnaje. V případě shodného průměru hráčů v tabulce, rozhoduje o lepším umístění nejvyšší nához hráče, eventuálně další vyšší náhozy.

Finálová část turnaje se hraje k.o. systémem na jednu hru. Hraje se ve dvojicích na každé dráze, střídavým způsobem po framech. Dvojice i dráhy ve finálové části jsou určeny pavoukem. Finálová část je rozdělena na čtvrtfinále, semifinále a finále turnaje. Pokud se hráč nedostaví do 10 min ke své hře ve finálové části turnaje je vyřazen s turnaje a jeho soupeř postupuje dále bez boje. Svoji hru si odehraje s náhradníkem, který ovšem není zahrnut do výsledků finálové části.

Čtvrtfinále turnaje hraje šestnáct nejlepších hráčů po základní části turnaje.

Pavouk čtvrtfinále:

Zápas č. 1 - 1.dráha - 1. hráč po zákl. části : 16. hráč po zákl. části

Zápas č. 2 - 2.dráha - 7. hráč po zákl. části : 10. hráč po zákl. části

Zápas č. 3 - 3.dráha - 5. hráč po zákl. části : 12. hráč po zákl. části

Zápas č. 4 - 4.dráha - 3. hráč po zákl. části : 14. hráč po zákl. části

Zápas č. 5 - 1.dráha - 4. hráč po zákl. části : 13. hráč po zákl. části

Zápas č. 6 - 2.dráha - 6. hráč po zákl. části : 11. hráč po zákl. části

Zápas č. 7 - 3.dráha - 8. hráč po zákl. části :   9. hráč po zákl. části

Zápas č. 8 - 4.dráha - 2. hráč po zákl. části : 15. hráč po zákl. části

Před započetím čtvrtfinálových bojů jsou 2 rozhozové frame. Hru začíná lépe postavený hráč po zákl. části. V případě shodného výsledku čtvrtfinálového zápasu, postupuje dále hráč, který byl lepší v zákl. části turnaje.

Semifinále turnaje hraje osm hráčů, kteří postoupili ze čtvrtfinálových zápasů.

Pavouk semifinále:

Zápas č. 1 - 1.dráha - vítěz čtvrtfin. zápasu č. 1 : vítěz čtvrtfin. zápasu č. 2

Zápas č. 2 - 2.dráha - vítěz čtvrtfin. zápasu č. 3 : vítěz čtvrtfin. zápasu č. 4

Zápas č. 3 - 3.dráha - vítěz čtvrtfin. zápasu č. 5 : vítěz čtvrtfin. zápasu č. 6

Zápas č. 4 - 4.dráha - vítěz čtvrtfin. zápasu č. 7 : vítěz čtvrtfin. zápasu č. 8

Před započetím semifinálových bojů nejsou rozhozové frame. V případě shodného výsledku semifinálového zápasu, postupuje dále hráč, který byl lepší po zákl. části turnaje.

Finále turnaje hrají 4 nejlepší hráči turnaje, kteří postoupili ze semifinálových zápasů.

Pavouk finále:

Dráha č. 2 - vítěz semif. zápasu č. 1 : vítěz semif. zápasu č. 2

Dráha č. 3 - vítěz semif. zápasu č. 3 : vítěz semif. zápasu č. 4

Před započetím finálových bojů je 1 rozhozový frame. V případě shodného výsledku finálového zápasu se opět přihlíží k lepšímu postavení hráče po zákl. části turnaje. V případě chyby při stanovení pořadí hráčů po základní části turnaje, platí po odehraní turnaje výsledek tohoto turnaje tak jako kdyby se tato chyba nestala. 

V případě nefunkčnosti některé z drah, určí dráhy na kterých se budou hrát finálové zápasy turnaje organizátor turnaje.

Handicapy: ženy - 8 bodů na každou hru ve všech částech turnaje                                                                       děti do 15 let - 10 bodů na každou hru ve všech částech turnaje